CEDIS ustupio električni automobil na korišćenje KCCG-u

Predsjednik odbora direktora CEDIS-a Miodrag Čanović i direktor Kliničkog centra Crne Gore Jevto Eraković danas su potpisali Ugovor o ustupanju električnog automobila e-Golf na korišćenje toj zdravstvenoj ustanovi.

Tim povodom Miodrag Čanović je kazao da je CEDIS, koji je u ovom izazovnom vremenu pokazao da je stabilan oslonac i privredi i građanima, i na ovaj način želio da podrži naš zdravstveni sistem i zdravstvene radnike koji su u prvoj liniji borbe protiv pandemije i ujedno im se zahvali na posvećenosti koju pokazuju svakodnevno na svojim radnim mjestima u trenucima, teškim za čitav svijet.

– Odgovoran odnos prema zajednici potrebniji je više nego ikada. Zato smo se odmah i priključili borbi protiv pandemije COVID – 19 i direktno pomogli nadležne institucije sistema koje su učinile sve da zaustave epidemiju u našoj zemlji i koje su u tome i uspjele. Način na koji su upravljale zdravstvenom krizom najbolji je primjer društvene odgovornosti – istakao je Čanović.

On je naglasio da je podrška naše kompanije Kliničkom centru kontinuirana, i ne samo njima.

– Kao uspješna kompanija, od osnivanja dio profita “vraćamo” zajednici, jer uspjeha ne može biti ako i društvo nije na dobitku. Zato naši planovi za budućnost svakako uključuju dodatna ulaganja, u skladu sa poslovanjem kompanije. Cilj nam je da budemo pozitivan primjer i uzor društveno odgovornog poslovanja kroz pružanje podrške različitim segmentima, oblastima i kategorijama i da unaprijedimo okruženje u kojem funkcionišemo, rekao je Čanović podsjećajući da se CEDIS od prije dvije godine aktivno uključio u razvoj e-mobilnosti, te da danas već ima prve punionice i električna vozila od kojih je jedno ustupio na korišćenje Kliničkom centru.

– Kao jedini operator distributivnog sistema u državi, u susret Danu nezavisnosti najavljujemo da ćemo posvećeno pratiti nove trendove u Evropi i svijetu i biti spremni da razvijamo i primjenjujemo nove tehnologie. Kao eklološki odgovornoj kompaniji cilj nam je postepeno uvođenje “vozila budućnosti” u naš vozni park. Nalazimo se na početku, ali ćemo učiti na dobrim primjerima u nastojanju da podstaknemo razvoj zelenog saobraćaja i damo doprinos poboljšanju kvaliteta životne sredine, kazao je Čanović.

– Kompanija CEDIS je u više navrata pomagala i značajnim sredstvima omogućila bolji rad KCCG i uopšte zdravstvenog sistema, istakao je dr Eraković i dodao:

– Mi smo im posebno na tome zahvalni a današnji gest, čini mi se, da ima i posebnu simboliku. Naime, tokom pandemije COVID-19 infekcije, vidjeli smo da fokus kompletnog našeg društva, ne samo u Crnoj Gori nego i u svijetu, mora biti usmjeren i prema zdravstvenoj zaštiti i prema očuvanju životne sredine. Kompanija CEDIS je to prepoznala. Ovom donacijom elektičnog automobila Kliničkom centru Crne Gore pokazala je svoju društvenu odgovornost, odgovornost prema zdravlju naših pacijenata, a isto tako i prema očuvanju životne sredine.

– Ja želim još jednom da im se zahvalim i u ime KCCG da kažem da su svi projekti koje smo zajedno do sada realizovali pokazali svoju punu opravdanost a očekujemo od naših dragih prijatelja da će tako biti i ubuduće, zaključio je dr Eraković.

 

© 2017 CEDIS All Rights Reserved. Created with love by bildstudio