Akcija kluba DDK CEDIS u Podgorici: Odazvalo se 20 humanista

 

Tradicionalna akcija dobrovoljnog darivanja krvi zaposlenih u Direkciji Crnogorskog elektrodistributivnog sistema, šesta po redu, održana je 09. decembra u Podgorici. U Zavod za transfuziju javilo se dvadesetak humanista, a prikupljeno je 15 jedinica krvi.

– Nastojaćemo da svojim aktivnostima opravdamo epitet jednog od najaktivnijih klubova u Crnoj Gori, ali i da se još poveća broj davanja u čemu je posebno važno to što se sve veći broj mladih kolega odaziva na akcije i pridružuje ovoj humanoj misiji. Ovakve akcije dodatno doprinose ugledu CEDIS-a koji i na ovaj način pokazuje da je društveno odgovorna kompanija. Lijepo je biti dio ekipe koja može nekome da pomogne – ističu u Klubu.

O vrijednosti i važnosti akcije svjedoči i zadovoljstvo zaposlenih u Zavodu za transfuziju jer, kako kažu, uvijek je bolje imati tu dragocjenu tečnost u rezervi, nego tražiti odgovarajućeg davaoca u kritičnim trenucima. Darivanje krvi je izuzetan i plemenit čin, posebno kada se ta dragocjena tečnost daje potpuno nepoznatim ljudima.

Podsjetivši da se uspješnost doniranja krvi ogleda u kontinuitetu akcija, te da su zaposleni u Elektroprivredi i CEDIS-u su među najaktivnijima u državi, predstavnik Zavoda, Dražen Đurašković, zahvalio se organizatorima i pozvao druge društvene subjekte da svojim primjerom ukažu na značaj pravovremenog obezbjeđivanja dovoljnih zaliha krvi i doprinesu podizanju nivoa svijesti građana o potrebi i nužnosti ovakvog načina prikupljanja dragocjene tečnosti.

© 2017 CEDIS All Rights Reserved. Created with love by bildstudio